Växjö firar kvitteringsmålet. Foto: Bildbyrån

Karlskrona var på väg mot ett rejält trendbrott.

Man ledde med 4-1 hemma mot serieledaren Växjö, men sen rasade allt ihop.

Smålänningarna vände och vann med 6-4 efter fem raka mål.

– Det svider, säger KHK-tränaren Ove Molin till C More.

Det såg ju så bra ut. En vilt jublande hemmapublik vädrade morgonluft efter Marcus Paulssons 4-1. Karlskrona hade bara en seger på de fem senaste matcherna och kanske var något stort på väg att hända. Ett pressat Växjö tvingades att ta timeout.

Men sen föll precis allting samman. Fyra minuter efter målet reducerade gästerna och bara tre minuter efter det satte Joel Persson 4-3 i powerplay.

– Det kändes som att vi hade väldigt mycket att förlora. Vi pratade om att vi skulle fortsätta tro på det när vi skulle gå ut, men vi blev för passiva och de utnyttjade det, säger Ove Molin till kanalen.

Nästjumbon famlade i tredje men ett stärkt bortalag ångade på. Linus Fröberg kvitterade till 4-4 två minuter in på sista perioden och Andrew Calofs 5-4 blev på något sätt logiskt sett till matchutvecklingen. Växjö vann med 6-4 efter sista målet i tom kasse.

– Vi tror alltid på att vi ska vinna. Det är tufft när de gör 4-1 där, men vi gör två snabba och går sen lite på rus. Det var skönt att vinna, säger Linus Fröberg till C More.