Erik Karlssons framtid är fortfarande oviss. Foto: Bildbyrån

Karlsson erbjuden nytt kontrakt: ”Skyldiga våra fans det”

Uppdaterad
Publicerad

Var Erik Karlsson spelar nästa säsong är en av de hetaste snackisarna i NHL-världen just nu. Ottawa Senators går nu ut med att de gett Karlsson ett nytt förslag.

– Vi är skyldiga våra fans det, säger general managern Pierre Dorion enligt Ottawa Sun.

Erik Karlsson, som är lagkapten i Ottawa Senators, har varit omgärdad av traderykten under våren och när Karlsson plockade upp en puck ur målet Ottawas sista hemmamatch tolkade många fans det som att han gjort sin sista match i Senators.

Själv tonade dock Karlsson ner händelsen och menade att det inte hade något med en flytt att göra. Men ryktena om ett klubbyte har bara trappats upp sedan dess.

Fansen hoppas

Enligt TSN-journalisten Bob McKenzie är det Tampa Bay Lightning eller Vegas Golden Knights som är de mest troliga lagen att 28-åringen hamnar i. Om han lämnar Ottawa Senators vill säga.

Senators fans har inte gett upp hoppet om att deras kapten ska stanna – och nu berättar klubben att de erbjudit 28-åringen en förlängning.

– Vi är skyldiga våra fans det, och vi har lovat att vi skulle ge ett kontraktförslag till Erik Karlsson, vilket vi nu har gjort, säger Ottawa Senators general manager Pierre Dorion enligt Ottawa Sun.

Ville inte svara

Det alla nu undrar är hur Karlsson själv ställer sig till det nya kontraktet. Den frågan ville klubben inte svara på och sa att de inte tänker diskutera Karlssons framtid mer innan något är klart. 

Backen blev draftad av Ottawa Senators 2008 och har nu ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.