Karlsson målskytt när Vegas tog tredje raka

Som tredje lag i NHL-historien har Vegas som slutspelsdebutant tagit en 3-0-ledning efter sina första matcher. Laget har ett hårt grepp om Los Angeles nu i åttondelsfinalserien. Kryddan i berättelsen är att Los Angeles är endast ett av fyra lag i samma NHL-historia som lyckats vända ett matchunderläge med 3-0 till vinst.

– Det är skönt att vinna matcherna, men det är inte klart ännu. Det är en vinst till som gäller, det kommer inte att bli lätt, säger Vegas succésvensk William Karlsson till SVT Sport.

Vegas låg under med 1-0 när laget gjorde tre mål i den tredje perioden och vände matchen. Cody Eakin kvitterade i den sjunde minuten och med drygt fem minuter kvar av matchen gjorde först James Neal 2-1 och tjugo sekunder senare gjorde Willliam Karlsson sitt första slutspelsmål för Vegas när han satte 3-1. Ett mål han tryckte in framför Jonathan Quick i Los Angeles mål.

– Jag behöver bara skjuta in den, säger Karlsson om målet. Det var en tuff match, men det svänger i vår fördel, vi är bättre i tredje.

Spännande fortsättning väntar

Matchen slutade 3-2 efter en reducering av Los Angeles Anze Kopitar. Men Vegas resultat så långt ekar högt i NHL-världen. Vegas framfart i slutspelet, med 3-0 i matcher, har inte många debutanter klarat av. Bara Pittsburgh Penguins 1970 och Florida Panthers 1996 har lyckats med att vinna sina allra tre första slutspelsmatcher.

Los Angeles lyckades 2014 vända ett 3-0-underläge när man slog ut San Jose Sharks i första omgången. Los Angeles är bara ett av fyra lag som lyckats vända ett sådant underläge i ett NHL-slutspel. Det kan alltså bli en intressant fortsättning på denna åttondelsfinalserie.