Erik Karlsson har opererat sin fot Foto: Bilbyrån

Karlsson opererad i natt

Uppdaterad
Publicerad

Svenska backstjärnan, Erik Karlsson, opererade sin vänsterfot i natt. Han förväntas vara fullt återställd om ungefär fyra månader, skriver Ottawa Senators på sin hemsida.

Erik Karlsson och Ottawa Senators gjorde succé i Stanley Cup-slutspelet och tog sig hela vägen till semifinal. Där blev de utslagna av Pittsburgh Penguins.

Karlsson var en av slutspelets bästa spelare. Detta trots att han spelade på sprutor med två stressfrakturer i foten i matcherna. När Senators blev utslagna ur slutspelet magnetröntgades den svenska stjärnan och det beslutades att han skulle opereras.

I natt genomfördes operationen och den blev lyckad. Ottawa meddelar på sin hemsida att deras lagkapten förväntas vara återställd om ungefär fyra månader.

– Vi är hoppfulla om att Erik kommer vara fullt återställd och redo lagom till säsongsstarten 2017-2018, säger Ottawas general manager Pierre Dorion till klubbens hemsida.

Karlsson gjorde 71 poäng på 77 matcher i NHL:s grundserie och 18 poäng på 19 matcher i slutspelet. Den svenska stjärnan är en av tre nominerade till Norris Trophy, priset till NHL:s bästa back. I slutspelet snittade Erik Karlsson 28 minuter i istid per match.

tweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.