Karlsson räddade poäng men förlorade svenska backmötet

San Josés Erik Karlsson tog matchen mot Buffalo till förlängning efter att ha kvitterat till 3-3 med sitt första mål för säsongen. Men Rasmus Dahlin blev den stora vinnaren i svenskarnas backmöte när hans Buffalo vann matchen efter förlängning.

Den skadedrabbade Erik Karlsson höll sig i natt framme i mitten på den tredje perioden. Han smög sig upp från sin backposition, när han fick en passning från Kevin Labanc och kunde sedan göra sitt första mål sedan den 29 december i fjol. Karlsson missade stora delar av våren på grund av en återkommande ljumskskada.

Målet betydde minst en poäng för San José, då matchen gick till förlängning. Men det blev istället Jack Eichel som avgjorde för Buffalo med sitt andra mål för matchen. Dessutom hade Eichel en assist till Buffalos 2-2-mål i den andra perioden.

Både Rasmus Dahlin och Victor Olofsson stod för varsin passningspoäng för Buffalo, som just nu är NHL:s bästa lag som bara tappat tre poäng på tio matcher.