Kendall Coyne Schofield. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kendall Coyne Schofield fortsätter att skriva historia

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeystjärnan Kendall Coyne Schofield har anställts som utvecklingscoach i NHL-laget Chicago Blackhawks organisation. Då blir hon första kvinna i den rollen i klubbens 94-åriga historia.

– Även om jag kanske är den första kvinnliga tränaren för många av de här spelarna, så tror jag inte att det blir ett problem, säger hon enligt CBC.

I januari 2019 skrev Kendall Coyne Schofield historia då hon blev första kvinna att delta i NHL:s skicklighetstävlingar.

Nu är hon alltså första kvinna i ett annat NHL-sammanhang.

– Att jag blir den första kvinnliga utvecklingscoachen talar sitt tydliga språk och det kommer definitivt att skapa möjligheter för unga flickor. Jag tror absolut att det är en del av den bredare utveckling som vi ser för kvinnor inom ishockeyn, säger hon.

Då Coyne Schofield, som fortfarande spelar själv, nu kliver in i Chicagos organisation blir hon den fjärde kvinnan i en ledarroll i NHL. Stjärnan Hayley Wickenheiser har en liknande roll inom Toronto Maple Leafs och det kommande laget Seattle Kraken har två kvinnor i ledarstaben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.