Foto: Bildbyrån

Kim Martin blir sportchef för LHC

Uppdaterad
Publicerad

Kim Martin Hasson gör som Therese Sjögran – och blir sportchef.

Hon ersätter Johan Bunnstedt i Linköping Dam. ”Jag är stolt”, säger hon till klubbens hemsida.

Kim Martin Hasson har tagit en paus i sin spelarkarriär och kommer heller inte att vara aktiv den kommande säsongen.

Nu tar hon tar över rollen som sportchef istället för Johan Bunnstedt som kliver åt sidan av hälsoskäl, skriver klubben på sin hemsida.  

Riksserien

– Jag trivs verkligen i klubben och är stolt över att jag har fått den här utnämningen. Ekonomin i damhockeyn har alltid varit knapp men med hjälp av alla kontakter och erfarenhet jag skapat mig genom åren så tror jag att vi kan fortsätta vårt vinnande koncept. Nu kan jag hålla närkontakt med både lag och sport på ett sätt som gör att steget från att spela själv blir mindre. säger Martin Hasson till klubbens hemsida.

Damkronornas förbundskapten Leif Boork skriver på sitt officiella Twitterkonto: ”Kim kommer att göra ett kanonjobb bara hon inte hamnar bakom en hög av papper”!

Efter två raka SM-guld som målvakt i LHC blir Kim också en nyckelperson i hockeygymnasiet för tjejer som startas i Linköping.

– Mycket roligt att få vara med om att starta upp något nytt som kommer att vara en stor tillgång för LHC som damhockeyförening, avslutar Kim Martin Hasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riksserien

Mer i ämnet