Joel Lundqvists Frölunda är inne i en tung trend. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Klar förlust för Frölunda mot Rögle

En vass andra period ledde Rögle till seger mot Frölunda. Siffrorna blev 4–0 till slut.

Frölunda har nu fyra raka förluster, med bara fyra mål totalt i dessa matcher.

– Det får inte så ut så här, säger Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, till C More.

Lagen i Scandinavium kom till spel med olika formkurvor i bagaget. Serieledande Rögle hade vunnit sina tre senaste matcher.

Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, valde att stuva om i alla fyra kedjorna inför lördagens match. Det blev ingen succé.

Frölunda är regerande mästare sedan 2019, men ser nu ut som ett medelmåttigt SHL-lag – på sin höjd. Anfallsspelet är på tok för uddlöst, och självförtroendet brister.

Svagt powerplay

Första perioden bjöd på engagerad hockey, men inte många heta chanser och inga mål. Éric Gélinas i Rögle blev utvisad 2+2 minuter för en hög klubba i ansiktet på Jan Mursak. Men Frölundas powerplay har varit svagt den senaste tiden, och nu skapade man knappt något alls på fyra minuter.

I andra perioden började Frölunda slarvigt. Simon Ryfors gjorde 1–0 för Rögle efter 1.07, när Frölunda gav honom tid och utrymme i bra skottläge.

Johan Sundström fick pucken förbi Rögles målvakt Christoffer Rifalk i ett friläge – men frölundaiten bedömdes ha stört Rifalk på ett otillåtet sätt, så det blev inte mål.

Sedan tog Rögle över. Simon Ryfors åkte in i skottsektorn och fixade 2–0 vid 12.17. Målet möttes av sådana protester från Frölunda att man fick en utvisning som lagstraff.

En kedja som trivs

Varpå Daniel Zaar, som passat till Rögles två första mål, gjorde 3–0 i powerplay. Denna gång kom passningen från Ryfors.

– Vi hittar varann bra i den här perioden, säger Simon Ryfors till C More.

– Vi har spelat många matcher ihop och har väldigt god kemi, tycker Ryfors om kedjan där han samarbetar med Zaar och Dennis Everberg.

Ryfors har gjort 22 mål denna SHL-säsong och finns i toppen av skytteligan. Daniel Zaar är högt placerad i poängligan, med 17 mål och 28 assist.

I början av tredje perioden ökade Olli Palola till 4–0. Där, om inte förr, kändes matchen ganska avgjord.