Patrik Allvin, tidigare i Pittsburgh Penguins, är klar för Vancouver Canucks. Foto: BIldbyrån

Klart: Allvin tar över som GM i Vancouver

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har det skvallrats om att Patrik Allvin ska ta över som general manager i NHL-klubben Vancouver Canucks.

Nu är det klart.

– Det är en stor ära att få den här möjligheten, säger Allvin till SVT Sport.

Det var för drygt sex veckor sedan som Jim Rutherford tog över som president i Vancouver Canucks. Sedan dess har han hunnit med att göra en hel del modiga förändringar för att försöka få ett krisande Canucks på rätt köl. I måndags anställde han Èmeilie Castonguay som en av klubbens assisterande general managers, som därmed blev den första kvinnan på den positionen i NHL-historien, och under onsdagen utsåg han Patrik Allvin till general manager. En position en svensk aldrig tidigare haft i NHL.

– Patrik och jag har arbetat tillsammans i sju år i Pittsburgh och jag tror att han kommer att bli en mycket bra general manager. Han har varit med och vunnit tre Stanley Cups och har erfarenhet från alla nivåer i en klubb. Han är intelligent, jobbar hårt, tar smarta beslut och jag tror att han kommer att hjälpa oss att bygga ett vinnande lag i Vancouver, säger Rutherford till Vancouver Canucks hemsida.

Allvin, som tillbringat de 16 senaste säsongerna i Pittsburgh Penguins organisation, är så klart glad över möjligheten.

– Att få leda ett kanadensiskt NHL-lag är en ära och vårt mål är att bygga ett lag som kan vinna ett mästerskap, säger Allvin.

KLIPP: Många svenskpoäng när Anaheim vann (25 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.