Dick Axelsson är klar för en återkomst i Djurgården. Foto: Bildbyrån

Klart: Dick Axelsson överens med Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en illa dold hemlighet att Dick Axelsson och Djurgården har haft ett ömsesidigt intresse för varandra under hösten.

Nu har 32-åringen skrivit på ett kontrakt säsongen ut.

Han ansluter till laget den 20 november.

Dick Axelsson och Djurgården kom inte överens om något nytt kontrakt efter fjolårssäsongen som slutade med ett SM-silver efter finalförlusten mot Frölunda.

Axelsson svarade för 25 poäng på 36 grundseriematcher, men växlade upp i slutspelet och var poängbästa Djurgårdare med sina 14 poäng på 19 matcher.

Efter en höst där han hållit igång på egen hand och spelat matcher i division 5 med Boo HC 2 (tolv poäng på tre matcher), står det nu klart att Axelsson skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen ut med Djurgården.

Josefson skadad

Det kommer kanske inte som någon större hemlighet att 32-åringen är klar för klubben. Så sent som i lördags sa Axelsson till Aftonbladet att han siktade på spel med Djurgården innan månadsskiftet.

– Det känns bra. Jag har tränat på, sysslat med många olika sporter och tränat på gym. Sedan har jag spelat division fem-hockey också, säger Axelsson i ett pressmeddelande.

Han ansluter till laget den 20 november.

Dif saknar sedan tidigare sin stjärnspelare Jacob Josefson, som ådrog sig en fotfraktur i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.