Joakim Fagervall. Foto: Bildbyrån

Klart: Fagervall tar över Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan fick Joakim Fagervall sparken från Malmö Redhawks. Och redan nu har han gjort klart med ett nytt jobb. Fagervall tar över tabelljumbon Djurgården.

I oktober sparkade Djurgården tränaren Barry Smith efter en svag säsongsinledning. Nu har klubben hittat sin nya huvudtränare. Det är Joakim Fagervall som tar över klubben. SVT Sport kunde i förra vecka berätta att Fagervall var nära en lösning med klubben.

Fagervall kommer senast från uppdraget som huvudtränare i Djurgårdens konkurrent, Malmö, men fick under förra veckan sparken från klubben. Men det löste sig alltså snabbt med ett nytt jobb för 54-åringen.

– ”Jocke” känns väldigt bra för våra kortsiktiga men också långsiktiga steg. Han är en typ av ledare som vi önskat få in en med ett starkt ledarskap, men också ett stort lugn som passar bra in i den verksamhet som vi vill bedriva, säger Djurgårdens tillförordnade sportchef KG Stoppel i ett pressmeddelande.

Tar över tabelljumbon

Djurgården ligger sist i SHL och mycket tyder på att laget kommer få kvala för att hålla sig kvar i SHL. Fagervalls kontrakt med Djurgården gäller över säsongen 2024. Klubben är nöjda över att ha en huvudtränare på plats.

– Tränarfrågan har varit en följetång över en längre tid och vi har hela tiden haft tålamod i den frågan. Det viktiga är att vi nu funnit ett alternativ och en lösning som känns rätt både kortsiktigt och långsiktigt, mot bakgrund av det känns det väldigt bra med Joakim Fagervall, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Fagervalls kontrakt med Djurgården gäller över säsongen 2024.

KLIPP: Håkan Loob listar SHL:s största lirare (20 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.