Jesper Sellgren klar för Frölunda Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Sellgren blir kvar i SHL

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Sellgren, 22, stannar i SHL – men inte i Luleå.

Han lånas ut till Frölunda över säsongen 20/21 från sin NHL-klubb Carolina Hurricanes.

– Det är vi så klart nöjda med, säger sportchef, Fredrik Sjöström.

Örnsköldsvikssonen Jesper Sellgren lämnade Modo för två säsonger sedan och har de två senaste åren spelat med Luleå där han haft en lovande utveckling i SHL. Sellgren snittade fjärde mest istid i topplaget under grundserien ifjol.

Nu står det klart att han lånas ut från sin NHL-klubb, Carolina Hurricanes, för fortsatt spel i SHL över säsongen 20/21 – men inte till Luleå.

I stället är det regerande mästarna Frölunda som har knutit till sig backstjärnan.

– Det är vi så klart nöjda med. Jesper är en toppback som haft en fin utveckling under sina två säsonger i Luleå. Nu får vi möjligheten att utveckla honom ytterligare och det är vi glada för, säger sportchef Fredrik Sjöström.

”Ett bra alternativ”

Sellgren själv om att byta Luleå till Frölunda:

– Jag ville till en klubb där jag kan utvecklas ytterligare och då är Frölunda ett bra alternativ. Den här lösningen blir bra och det skall bli kul att spela en SHL-säsong till.

MER FRÖLUNDA: ”Jag bestämmer bara över Dick Axelsson”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.