Carl Klingberg. Foto: Bildbyrån

Klingberg bakom Tre Kronors vändning

Carl Klingberg, Carl Klingberg, Carl Klingberg.

Med ett hattrick såg Schweizproffset till att Sverige vände ishockeylandskampen mot Slovakien till seger med 6–3.

– Givetvis skitroligt, sade 27-åringen.

Efter första perioden i Himmelstalundshallen i Norrköping låg Sverige under med 1–2 mot Slovakien.

Så långt hade Carl Klingberg ”bara” gjort ett mål.

Efter två till av Zug-forwarden var Tre Kronor i ledning, 3–2, och då släppte det även för de övriga svenskarna.

– Jag kör mitt spel. Det är inget finlir, mer ett grötande framför mål. I dag funkade det bra. Det höjer självförtroendet, sade Klingberg till C More.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg berömde tremålsskytten.

– Han visade redan på uppvärmningen att han var på det. Det är en energispelare som vinner puckar och är väldigt duktig runt målet, sade han.

Innan den andra perioden var över hade Patrick Cehlin, Patrik Zackrisson och Adam Almquist utökat det blågula försprånget till 6–2.

Tre av de svenska målen kom i numerärt överläge: Klingbergs 1–0 och 3–2 samt Cehlins 4–2.

Det var ett av de blågula glädjeämnena, men det fanns fler. Grönborg såg mycket positivt på isen.

– Ett konstruktivt och väldigt spelglatt gäng. Vi släpper pucken bra och alla vill delta, sade förbundskaptenen.

Slovakien tilläts vinna den tredje perioden med 1–0 men den svenska segern var inte i fara.