Djurgården tog 13:e raka hemmavinsten. Foto: Bildbyrån.

Klubbrekord för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Tangeringen gjordes i mötet med Leksand.

Mot Brynäs noterade Djurgården nytt klubbrekord.

Med 3–2 har laget 13 raka hemmasegrar.

Djurgården kunde knappt ha valt en bättre dag för att skriva in rekordnoteringen i klubböckerna.

Stockholmsklubben beskrev mötet med Brynäs som en ”hyllningsmatch” där framgångarna – 16 SM-guld på herrsidan och ett på damsidan – lyftes fram kort före nedsläpp.

Dessutom spelade spelarna i tröjor inspirerat från matchstället som användes 1966.

Historia var som sagt kvällens ämne.

Klubbrekord

Och ett historiskt ögonblick blev det även denna gång i Hovet – efter att laget förra veckan lyckades tangera rekordet i mötet med Leksand.

3–2 mot Brynäs betyder att Djurgården nu har tretton raka hemmasegrar, vilket betyder att det 32 är gamla rekordet från säsongen 1987–1988, i SHL-/elitseriesammanhang, putsades till.

Men trepoängaren var med minsta möjliga marginal.

Det var första efter 15.28 av tredje perioden – 20 sekunder efter Emil Molins 2–2-kvittering i powerplay – som Niclas Bergfors fick pucken och skickade in avgörande 3–2 bakom målvakten Samuel Ersson.

Högström i högform

Poängmässigt i hemmalaget handlade det dock mesta om Marcus Högström. Backen som gjorde tre mål och en assist i senaste hemmamötet med Brynäs visade att han trivs mot Gävlelaget.

Den här gången blev det 1+2.

I inledningen av första perioden låg han bakom Djurgårdens ledningsmål. 30-åringen tog varvet runt Samuel Erssons mål och spelade fram Sebastian Strandberg till 1–0 efter 3.05.

2–1 satte Högström själv även om det var en hel del tur då skottet – läs flipperkulan – tog vägen in i Brynäsmålet via Jonathan Sigalet, Ersson och Victor Söderström.

Och sedan låg han tillsammans med Strandberg bakom Bergfors 3–2-mål.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 2

Brynäs IF logo

Brynäs IF

2-1, 0-0, 1-1
Hovet, Stockholm
Publik: 7537

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.