Kometkarriär i rasande fart

Uppdaterad
Publicerad

Han älskar sin idrott. Talangen, som började spela ishockey som treåring. Han har redan debuterat i SHL och gjort mål men är aldrig riktigt nöjd. Nu väntar U18-VM med ”Småkronorna”.
– Man kan inte vara nöjd när man är 16 år utan jag måste pusha mig själv varje gång och inte vara nöjd oavsett vad det är man når eller gör, säger Frölundas Lucas Raymond, som nyligen fyllde 17 år, till SVT Sport.

Lucas Raymond är en vinnarskalle.

– Jag tävlar väl i princip om allting. Det har blivit lite lugnare nu och man behöver ju inte tävla om allting men när jag var liten växte jag upp och tävlade med min bror om vem som kunde käka upp snabbast eller att borsta tänderna, säger Lucas han.

– Jag älskar att vinna.

Lucas Raymond är en offensiv poängmaskin som egentligen ville bli målvakt.

– När jag var lite yngre testade jag på målvakt ett tag men det var inte inte riktigt min grej. Mamma gillade det inte riktigt heller. Det är en extremt utsatt position också så det blev utespelare istället.

”Bra dialog med Frölunda”

Ett val som han inte ångrar idag. Han föddes 2002 och är nu på väg att göra kometkarriär och det har gått i rasande fart.

– Frölunda och jag har haft en bra dialog. Dom har hjälpt mig extremt mycket så att det inte har gått för fort utan att vi har försökt bromsa och att jag fortfarande kan få vara den spelare jag vill vara och spela på mitt sätt, säger Lucas Raymond som är en av Sveriges spelare i U18-VM i Örnsköldsvik och Umeå.

Inslaget går att se i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer