Omark om Kovacs: ”Hoppas han får stå åt sidan”

Uppdaterad
Publicerad

I den förra kvartsfinalen mellan Örebro och Luleå vilade Örebro sin stjärna Robin Kovacs. Luleås poängkung Linus Omark hoppas att det forsätter på det sättet.

– Kovacs är en duktig hockeyspelare, så vi hoppas att han får stå åt sidan, säger han i Hockeykväll.

Robin Kovacs gick först själv ut och berättade att han skulle petas i den fjärde kvartsfinalen. Sedan har både han själv och Örebros ledning bekräftat att det var på sportsliga grunder.

– Det är klart att det är en stor besvikelse, man vill alltid spela varje match och framförallt nu i slutspel när det ska avgöras, sade Kovacs till Aftonbladet.

Än så länge vet man inte om Kovacs kommer att spela då Luleå kan säkra en semifinalplats på hemmais i dag. Linus Omark ser gärna att stjärnan inte är med.

– Kovacs är en duktig hockeyspelare, så vi hoppas att han får stå åt sidan. Men jag tror han är redo. Vi får se, säger Omark.

Experten Jonas Andersson förstår inte Örebros beslut att peta Kovacs.

– Alla säger ju att det inte är något annat än sportsligt och då är det ju väldigt, väldigt märkligt. Han är den bästa spelaren i Örebro tillsammans med Rodrigo Abols. För mig är det ett väldigt dåligt tecken. När man bänkar sin bästa spelare är man illa ute. Jag har svårt att förstå det, säger han och fortsätter:

– Han kanske har gjort några misstag och inte spelar i systemet, men det gör inga stjärnor. De är stjärnor för att de bryter mönstret. Du står ju och faller med det lite också. Vem ska nu göra det för Örebro? Jag har inget svar.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 2

Örebro HK logo

Örebro HK

0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.