Foto: Bildbyrån

Kovalchuk är tillbaka i NHL – skrivit på för Los Angeles Kings

Uppdaterad
Publicerad

Ryske storstjärnan Ilja Kovalchuk är klar för spel i Los Angeles Kings. 35-åringen har skrivit på ett treårskontrakt värt 18,5 miljoner dollar och återvänder alltså till NHL efter fem år i SKA St. Petersburg.

Spekulationerna har varit många kring den ryske storstjärnan Ilja Kovalchuk, som så sent som för fem år sedan tog beslutet att pensionera sig från NHL.

– Det svåraste i beslutet är att jag måste lämna New Jersey Devils, som är en fantastiskt organisation som jag hyser en enorm respekt för, sa Kovalchuk då.

Saknar Stanley Cup-ringen

New York Devils skrev ett 15-årskontrakt med ryssen, som valde att lämna efter tre år. Devils hade rättigheterna för Kolvachuk till dess att han fyllde 35, vilket han gjorde i april.

Efter rykten om New York Rangers, Vegas Golden Knights och Boston Bruins står det nu klart att han kommer spela för Los Angeles Kings till hösten.

”Vi är exalterade över att ha honom i vår organisation. Han kommer in med ytterligare en dimension av att göra poäng och spelskicklighet. Fler kommentarer kommer den 1 juli.”, skriver Los Angeles Kings på sin hemsida.

Ilja Kovalchuk draftades som nummer ett 2001 och i vintras vann han OS-guld med Ryssland. Dessförinnan har han blivit KHL-mästare två gånger  och har två VM-guld. Under föregående säsong gjorde han 31 mål och 63 poäng på 53 matcher för St. Petersburg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.