Arkiv: Modo förlorade igen. Foto: Bildbyrån

Krislagets Modos kollaps – tappade 4-0-ledning till förlust

Ledning med 4-0 efter 12 minuter hemma mot Mora.

Men krisande Modo skulle kollapsa och tappa till 4-4 och förlorade till slut med 7-6.

Mål, mål, mål, mål och 4-0 på matchklockan. Allt gick krisande Modos väg de första 12 minuterna i hemmamötet mot Mora där Patrik Karlkvist satte första målet redan efter 26 sekunder.

Men kanske kännetecknade dagens match hur Modos säsong sett ut där man ligger på 12:e plats och är långtifrån toppen. För Mora skulle komma tillbaka.

Mora kom tillbaka

De fick in en reduceringspuck innan den första perioden var över och till andra perioden kom man ut som ett nytt lag där Daniel Ljunggren satte 4-4 med 28 sekunder kvar av perioden, hans andra mål för kvällen.

Dansken Mikkel Aagaard ville dock annorlunda och gav Modo ledningen igen i den tredje perioden när han satte dit sitt tredje mål i matchen i powerplay. Slut på målkalaset där? Nej inte en chans.

Aagaard gjorde fyra

Mora kom tillbaka ännu en gång och vände till 6-5 och såg ut att gå mot segern. Då lyckades Aagaard, med bara två sekunder kvar av matchen, kvittera med sitt fjärde mål för kvällen och tog matchen till förlängning.

Där Mora skulle få sista ordet när Isac Heens avgjorde efter 2,16 och Mora fick därmed med sig bonuspoängen i en match som till slut alltså innehöll 13 mål.