Svenska JVM-spelare festade på krogen: ”Klumpigt och dåligt beteende”

Uppdaterad
Publicerad

De spelare som gick på krogen efter JVM-fiaskot riskerar bestraffning av Svenska Ishockeyförbundet.

Förbundskaptenen Tomas Montén kritiserar uppträdandet.

– Det är klumpigt och dåligt beteende. Instruktionerna var att vi skulle hålla oss ifrån det, säger han till SVT Sport.

Det var Aftonbladet som avslöjade att några av de svenska spelarna hade gått på nattklubb på kvällen efter kvartsfinalförlusten mot Schweiz i junior-VM. Bland annat spreds bilder på sociala medier från nattklubbsbesöket.

Exakt vilka spelare och hur många som ska ha gått ut på krogen är oklart, men förbundskapten Tomas Montén kommenterade uppgifterna i en av SVT:s sändningar.

JVM i ishockey

– Instruktionerna var att vi skulle hålla oss ifrån det med tanke på matchen och utfallet och allt runt omkring, säger han och fortsätter:

– Jag och min ledarstab har pratat igenom det här med de berörda spelarna och nu lämnar vi det vidare till Svenska Ishockeyförbundet. Vad det får för konsekvenser får de svara på.

”Det är emot reglerna”

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson hade ett möte med landslagsledningen natten till fredagen, svensk tid, och skrev efteråt i ett sms till TT:

”Några av våra spelare har gått ut på krogen efter färdigspelad turnering, vilket är emot våra regler för spelare i juniorlandslaget. Det är olämpligt och jag är besviken över att våra spelare inte följer bestämmelserna. Insatsen i junior-VM kommer som alltid att utvärderas och självklart blir den här händelsen en del av utvärderingen. En eventuell påföljd kan bli aktuell först när utvärderingen är klar.”

Åldersgränsen för användning av alkohol i den kanadensiska delstaten British Columbia, där JVM spelas, är 19 år och tio av spelarna i den svenska truppen är yngre.

Förlusten i kvartsfinal innebär att Sverige gjort sitt sämsta resultat i junior-VM på 13 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet