Kronwall kritisk mot OS-petningarna av Dahlin

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Dahlin blev yngste svenske hockeyolympier när han togs ut till Pyeongchang-OS.

Men supertalangen fick aldrig riktigt chansen av förbundskapten Rikard Grönborg i Sydkorea.

Staffan Kronwall – som själv spelade i OS – är kritisk mot hur situationen hanterades.

Dahlin fick varva läktaren med sporadiska framträdanden innan Tre Kronor åkte ut i kvartsfinal mot Tyskland – och Frölundas supertalang satte aldrig något avtryck i OS-turneringen.

Staffan Kronwall avslutade sin egen landslagskarriär i Sydkorea och var alltså händelserna nära.

Ishockey-VM

När Elias Petterssons vara eller icke-vara i Sweden Hockey Games och VM debatteras i SVT:s sändning av Carlson Hockey Games drar Kronwall parallellen till Dahlin.

– Jag tycker att man måste ge honom (Pettersson reds. anm.) den chansen. Han ska definitivt in på topp två-kedjor och han måste spela powerplay. Annars tycker jag inte att man ska ta med honom. Man kan dra likheten med Rasmus Dahlin i OS. Man tog med honom men man valde att egentligen inte spela honom, och då tycker jag att det är konstigt att man tar med honom, säger Kronwall.

”Tjänstefel om han inte får chansen”

Han fortsätter att resonera kring Dahlins OS-medverkan:

– Ska man ta med en sådan kille (Dahlin reds. anm.) så måste han spela och man måste ge honom fullt förtroende. Det tycker jag personligen. Han ska spela powerplay och göra det här han är bra på.

– Likadant med Elias, han ska in i en topp två-kedja, annars är det ingen idé att ta med honom. Ledningen har koll på det här, de vet var de har Elias. Jag tror att de kommer att ge honom chansen i Sweden Hockey Games, och det måste dem med den säsongen han haft. Det är tjänstefel om han inte får chansen åtminstone i Sweden Hockey Games.

Hockey-VM spelas mellan den 4 och 20 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet