Finske profilen: ”Jag tror att Finland vinner”

Uppdaterad
Publicerad

Kaj Kunnas, finsk hockeyexpert och SVT:s ”röst i öst”, tror att Finland har slickat såren efter det tunga gruppspelet och nu kommer att besegra Tre Kronor i VM-semifinalen.

– Jag tror att Finland vinner med 3–1. Det baserar jag på att det är lördagkväll, vi har Harri Sateri i mål. Det kommer att bli ”Sateri Night Fever”, säger Kaj Kunnas skämtsamt i SVT:s VM-magasin i Gomorron.

– Sverige är ju stjärngänget, aristokraterna – Finland är nobodies, proletärerna. Då gillar Lejonen läget allra bäst, när de har allt att vinna medan motståndaren har allt att förlora.

Ishockey-VM

”Räcker med att spela okej”

Både SVT:s ishockeyexpert Mikael Renberg och Staffan Kronwall, lagkapten i KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl, tror på svensk seger i semifinalen.

– Gör Sverige bara en okej match så vinner man. Jag tror att Schweiz är ett bättre lag än Finland. Så jag tror att Sverige vinner komfortabelt mot Finland, även med ett svajigt powerplay, säger Renberg.

– Jag tror att det kanske räcker att göra en kanonmatch och det är i finalen, säger Kronwall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet