Robin Lehner vidare till kvart, sjunde avgörande väntar för Nicklas Bäckströms Washington, och John Klingberg sköt Dallas till kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Så är läget i Stanley Cup – lagen som möts i kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Kvartsfinallagen är nästan klara.

Så här är läget i Stanley Cup.

Västra konferensen, åttondelsfinaler

Nashville–Dallas 2–4 i matcher

För sitt Dallas, som gick vidare via wildcard, satte backen John Klingberg det avgörande målet i första förlängningsperioden i den sjätte matchen mot Nashville.

Winnipeg–St Louis 2–4 i matcher

St Louis, som var jumbo så sent som vid nyår, stod för en skräll när de slog ut Winnipeg. När Alexander Steens lag tog sig vidare till kvart där Dallas väntar blev Jaden Schwartz stor matchvinnare med ett hattrick.

Calgary–Colorado 1–4 i matcher

Även en skräll i denna åttondel men en större överraskning än St Louis. Calgary som vann västra konferensen sänktes av Colorado där Gabriel Landeskogs kedja dominerade, nio poäng av Mikko Rantanen, åtta för Nathan MacKinnon och fyra för Landeskog.

San Jose–Vegas 4–3 i matcher

Erik Karlssons Sharks låg under med 1–3 i matcher, och i den sjunde och avgörande matchen låg de under med 0–3 med tio minuter kvar av den tredje perioden. Men San Jose stod för en sanslös vändning och vann med 5–4 i första förlängningsperioden där Erik Karlsson spelade fram till Barclay Goodrows avancemangsmål. Möter nu Colorado i kvart.

Östra konferensen, åttondelsfinaler

Tampa Bay–Columbus, 0–4 i matcher

Tampa totalkollapsade mot Columbus och blev den första seriesegraren hittills att åka ut direkt i slutspelet utan en enda seger. Columbus ställs nu mot Boston i kvartsfinal.

Boston–Toronto, 4–3 i matcher

Boston låg under med 2–3 i matcher men vände och avgjorde hemma i TD Garden. I den sjunde och avgörande matchen som de vann med 5–1 blev såväl Joakim Nordström som Marcus Johansson målskyttar.

Washington–Carolina, 3–3 i matcher

Den enda åttondelsfinalen som inte är avgjord, regerande Stanley Cup-mästarlaget har hemmafördel i den avgörande matchen som spelas natten till torsdag.

NY Islanders–Pittsburgh, 4–0 i matcher

Med Robin Lehner i kassen skickade Islanders ut stjärnfyllda Pittsburgh i fyra raka. Lehner hade 95,6 i räddningsprocent i åttondelen och har nu blivit nominerad till Vezina Trophy, priset för NHL:s bäste målvakt. Islanders möter antingen Washington eller Carolina i nästa omgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.