Gabriel Landeskog stod för ett mål när hans Colorado besegrade Toronot med 4-2. Foto: TT

Landeskog målskytt när Colorado tog tionde raka

Uppdaterad
Publicerad

Hela NHL:s formstarkaste lag forsätter att vinna. På bortais mot Toronto tog Colorado sin tionde raka seger efter 4-2 i Air Canada Centre.

– Det är nästan ofattbart att vi har skaffat oss en sådan segersvit, säger Gabriel Landeskog till Expressen.

Colorado hade en tuff säsong 2016/2017 där laget hamnade sist i den sammanlagda tabellen. Den här säsongen har det gått desto bättre, särskilt efter årskiftet.

Sedan den 30 december har Colorado radat upp seger efter seger och borta mot Toronto kom den tionde raka vinsten.

Låg under

Gabriel Bourque såg till att Colorado ledde efter den första perioden, men efter att Patrick Marleau kvitterat och William Nylander tillsammans med Andreas Borgman spelat fram Auston Matthews till 2-1 hade Toronto vänt.

– Att vi i andra perioden faktiskt låg under ett tag kändes ärligt talat rätt konstigt, säger Gabriel Landeskog till Denver Post.

Underläget varade inte länge för mindre än två minuter efter Torontos 2-1-mål hade Nail Yakupov kvitterat och det var likaläge inför den tredje perioden.

Svenskarna bakom segern

Väl där klev Colorados svenskar fram. Carl Söderberg spelade fram till Blake Comeaus 2-3-mål. I slutminuten skrev Colorados svenske lagkapten Gabriel Landeskog slutresultatet till 2-4 med mål i tom kasse. Det var Landeskogs 17:e mål den här säsongen.

– Det är nästan ofattbart att vi har skaffat oss en sådan segersvit. Man brukar ju hylla lag, som grejar fyra-fem vinster i rad, säger Gabriel Landeskog till Expressen.

Carl Söderberg fyller i:

– Det är väldigt roligt att spela hockey just nu. Hoppas det håller i sig. Vi kanske inte gjorde någon toppmatch i dag, men vi lyckades reda ut det. Alla kedjorna steppade upp och bidrog med ett mål, vilket självklart är viktigt.

10 raka segrar är den längsta segersviten för Colorado sedan laget vann tolv raka matcher säsongen 1998/1999.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.