Foto: Bildbyrån

Landeskog om att vinna VM: ”Nästan som en drog”

Uppdaterad
Publicerad

2013 och 2017 var Gabriel Landeskog med och vann VM-guld med Tre Kronor. Nu är han på väg till Bratislava för att förstärka truppen – förhoppningen är att han spelar redan mot Österrike på torsdag.

– Har man vunnit en gång är det nästan som en drog, man vill göra om det, säger Landeskog till Expressen.

Under tisdagen blev det klart att ytterligare en NHL-stjärna ansluter till Tre Kronor.

Colorado och lagkapten Gabriel Landeskog åkte ur NHL-slutspelet efter förlust i sjunde och avgörande kvartsfinaen mot San Jose.

Ishockey-VM

– Jag är jäkligt taggad och har varit inställd på att åka sedan vi åkte ur Stanley Cup. Chansen att vinna ett tredje VM-guld dyker inte upp så ofta, speciellt inte när man kan göra det tredje gången i rad när man ställer upp, säger Landeskog till Expressen.

– Svenska folket brinner för det här och att då stå där på isen efter den sista matchen och ta emot ett VM-guld är oerhört mäktigt. Har man vunnit en gång är det nästan som en drog, man vill göra om det.

Tre Kronors förbundskapten menar att 26-åringen kommer tillföra mycket.

– Det är allt från ledarskap till sidan om. Sedan är han ju en världsspelare, han drev ju en kedja som var en av de bästa i hela NHL. Han har ju också visat i landslaget flera gånger hur nyttig och viktig han är i ett vinnande lag, säger Rikard Grönborg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet