Landeskog om storaffären: En chock

Uppdaterad
Publicerad

När Colorado möter Ottawa i ett NHL-dubbelmöte i Globen i Stockholm spelar Matt Duchene plötsligt i motståndarlaget.

– Det hade man inte väntat sig, säger lagkaptenen Gabriel Landeskog om storaffären.

Storstjärnan lämnade Colorados ishockeybås i första perioden under söndagens möte med New York Islanders. Det är den första gången på fem år som en NHL-affär görs klar under pågående match.

– Det var galet, fick beskedet under match, så jag kommer alltid att komma ihåg det, säger Matt Duchene under dagens pressträff i Stockholm.

– Jag tror att vår assisterande coach fick höra det i snäckan i örat. Han berättade det för Duchene som i sin tur berättade för några av oss andra. Självklart var det en chock för honom och en chock för alla. Lite annorlunda, säger Colorados svenske lagkapten Gabriel Landeskog.

Varit ett störningsmoment

Att Matt Duchene var på väg bort var dock välkänt. Han gjorde klart att han ville lämna laget redan vid jultid förra året.

– Med tanke på hur galen cirkusen har varit sedan det började var det väl ganska passande. Ska jag vara helt ärlig tror jag att de flesta i laget är rätt lättade. Det har varit ett riktigt störningsmoment stundtals. Det tar på krafterna när man ska svara på frågor om en särskild spelare hela tiden. Nu ska vi lägga det här bakom oss, gå vidare och fokusera på att vinna hockeymatcher, säger Landeskog.

Till att börja med i Globen på fredag och lördag.

– Det blir speciellt att möta sitt gamla lag direkt, men lika bra att ta det på en gång, säger Matt Duchene.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.