Gabriel Landeskog. Foto: TT Nyhetsbyrpn

Landeskog tackar nej till VM-spel

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget VM-spel för Gabriel Landeskog. Enligt Sportbladet måste svensken rehabilitera en skada.

– Han måste fixa till en magmuskel, säger agenten Peter Wallén.

Gabriel Landeskog snittade över en poäng för sitt Colorado i NHL-slutspelet men trots det tog det stopp mot Nashville som inleder sitt kvartsfinalspel natten mot lördag. Colorados uttåg öppnade dock upp för Landeskog i VM i maj – men så blir det inte.

Svensken har tackat nej på grund av skada.

– Han är skadad. Måste fixa till en magmuskel. En bristning som stör. Jag vet att han var sugen och han ser alltid upp till att Tre Kronor och tycker att det är en ära att bära landslagets tröja. Men kroppen håller inte, Landeskogs agent Peter Wallén till Sportbladet.

25-årige Landeskog har en bra NHL-säsong bakom sig med 25 mål och totalt 62 poäng. Hans näst bästa notering – bara säsongen 2013/14 gjorde han fler poäng, 65.

Även Philadelphias Robert Hägg har tackat nej till VM. Hägg har skadekänning och ska dessutom förhandla om nytt krontakt med NHL-klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.