Colorado blev av med ett mål i match 7 mot San Jose efter att Gabriel Landeskog dröjt kvar på isen i offsideläge vid ett byte. Foto: TT/Viasat

Landeskogs NHL-säsong slut – efter märklig offside

Publicerad

I den sjunde och avgörande matchen låg Landeskogs Colorado på för en kvittering mot San Jose. Laget hade mängder av skott – och en kvitteringspuck inne. Men målet dömdes bort efter att Gabriel Landeskog blåsts av för offside när han tänkt att byta.

– Om jag ska vara ärlig så tänkte jag inte ens på det. Jag såg Willie få pucken och Willie göra mål, sa Gabriel Landeskog till Denver Post efter matchen, syftandes på Colin Wilsons mål som många trodde innebar en 2-2-kvittering.

Landeskog var på isen när det hände, men inte inblandad i anfallet. Målet granskades efter att San Jose utmanat domslutet.

– Sen så dömdes inget mål, då kollade våra tränare på TV-bilderna och sa att en av mina skridskor var på blålinjen. Det är ett klumpigt misstag av mig. Jag måste förstås se till att ta mig av isen så snabbt det går, sa Landeskog till det samlade pressuppbådet efter matchen. Lagkamraten Wilson ville inte kolla på repriserna.

– Jag hörde att Landy (Landeskog) bytte, men tänker inte kolla på det. Båsdörren är ju i ena zon, så jag antar att domarna tyckte han var inne i den, sa Wilson till Denver Post.

Colorado hade flera kvitteringsmöjligheter till 3-3, men lyckades inte få in pucken. Tränaren Jared Bednar ville inte uttala sig om det bortdömda målet. Landeskog har i sin tur inte uttalat sig om han kan bli aktuell för Tre Kronor och VM-spel.

NHL
San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

3 - 2

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

2-1, 1-0, 0-1
SAP Center, San Jose, CA
Publik: 17562

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer