Johanna Olofsson. Foto: Bildbyrån

Landslagsback till Brynäs: ”Spännande”

Uppdaterad
Publicerad

SDHL-laget Brynäs har gjort klart med en tung backvärvning inför nästa säsong. Johanna Olofsson, som har gjort 160 landskamper för Sverige, har skrivit på för en säsong med Gävlelaget.

”Brynäs har något spännande på gång och jag skulle säga att de just nu ligger i framkant i svensk damhockey. Det blir en nytändning att komma till en ny klubb och blir roligt att vara med på en resa igen”, säger Olofsson i ett pressmeddelande.

27-åringen har tillbringat hela sin seniorkarriär i Modo, där hon tog SM-guld 2012. Olofsson utsågs även till årets damspelare i svensk hockey 2013.

”Det känns oerhört bra. Johanna är en ruggigt stabil landslagsback, en defensiv pjäs som är svår att flytta på och det är kanon att vi får in hennes erfarenhet när vi har många yngre backar”, säger klubbens sportdirektör Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.