Sarah Berglind. Foto: Bildbyrån

Landslagsmålvakt tar timeout

Uppdaterad
Publicerad

Modos målvakt Sarah Berglind tar ett upphåll från ishockeyn på obestämd tid. 22-åringen kommer inte att ingå i truppen för SDHL kommande säsong.

– Jag tar en paus på grund av personliga skäl men stänger inga dörrar inför framtiden. Just nu behöver jag bara tid borta från ishockeyn, säger Berglind till klubbens hemsida.

Sarah Berglind är en av Sveriges mest framstående målvakter i SDHL. Hon fanns med i Damkronornas trupp till OS i Pyeongchang där hon vaktade kassen mot ärkerivalen Finland och Korea.

Under säsongen var hon borta från spel under en längre tid på grund av personliga skäl och nu står det klart att 22-åringen tar ett uppehåll på obestämd tid.

– Vi har hela tiden haft en öppen och ärlig diskussion och vi kommer att sakna henne både som spelare och person. Jag står bakom Sarahs beslut och hon har vårt fulla stöd, säger Modos sportchef Björn Edlund.

I och med att Modos andra målvakt Emma Söderberg lämnar för collegespel i höst står Modo för närvarande utan målvaktsuppsättning till kommande säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.