Landslagsspelarnas brev mot Boork: ”En outvecklande miljö”

Uppdaterad
Publicerad

SVT har genom den kommande dokumentärfilmen Underdogs tagit del av ett mejl undertecknat av fjorton landslagsspelare som skickades till ishockeyförbundet för ett och ett halvt år sedan. I mejlet riktas skarp kritik mot förbundskapten Leif Boork.

”Måste tänka på hur vi ligger, går, klär och beter oss för att falla in i hans mönster... Vilken sekund som helst kan du bli hemskickad eller inför laget behöva stå till svars för dina inkorrekta handlingar” är ett utdrag ur mejlet i vilket förbundskaptenen också beskylls för att skapa en ”outvecklande miljö.”

Då gjordes en utvärdering som enligt den dåvarande administrativa chefen Lars-Henry ”Putte” Köhler gav en mer nyanserad bild.

Flera av spelarna finns ännu med i Boorks trupp till OS i Pyeongchang och till SVT säger en av spelarna att de nu har lagt situationen bakom sig.

Leif Boork lämnar Damkronorna efter OS.

Dokumentären visas i SVT den 8 februari.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.