Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joel Lundqvists avsked överraskade Lasse Johansson. Foto: Bildbyrån

Frölundas målvaktsstjärna Lars Johansson om Joel Lundqvists besked: ”Jag blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags meddelade Frölunda-ikonen Joel Lundqvist, 40, att han slutar efter den här säsongen. Beskedet förvånade lagkamraten Lars Johansson.

– Jag blev lite chockad. Jag trodde han skulle köra vidare, säger han till SVT Sport.

Efter 20 år som spelare i Frölunda tar karriären snart slut för Joel Lundqvist. Det var inte något som målvaktsstjärnan Lars Johansson väntade sig.

Johansson kom tillbaka till Frölunda till den här säsongen och har alltså spelat med Joel Lundqvist i två olika sejourer.

– Jag blev lite chockad. Jag trodde han skulle köra vidare, men jag förstår honom, säger han och fortsätter:

– En fantastisk hockeyspelare och person i omklädningsrummet som man kommer sakna framöver. Men just nu vill man bara fokusera på det här året. Jag tror att alla känner en boost för att han ska få en fantastisk avslutning på sin karriär.

Johansso kom till Frölunda som en riktigt stjärnvärvning, men har inte helt levt upp till förväntnigarna. Han är besviken på sin egen säsong.

– Totalt är jag inte nöjd. Det började för dåligt och det har varit lite svajigt under hela säsongen. Det har varit för mycket dalar. Det brukar vara min styrka att ha en hög lägstanivå, men i år har den varit för låg. Jag tycker ändå det har gått lite bättre i slutet.

Varför tror du det har gått så?

– Det är mycket nytt. Nytt lag, ny liga och allt. Man vill prestera och det blir väl att man överjobbar vissa situationer och vill för mycket. Det brukar inte resultera i något bra. Jag ska försöka spela lite lugnare, säger Johansson som innan Frölunda gjorde fem raka säsonger i KHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.