Foto: Bildbyrån

Legendarerna drog in 700 000 till insamlingsstiftelsen för Forsberg

Uppdaterad
Publicerad

Över 700 000 kronor drogs i lördags in till insamlingsstiftelsen för den före detta Leksandsspelaren, Tobias Forsberg. Legendarer från rivalerna Leksand och Mora möttes i en välgörenhetsmatch på initiativ av den tidigare Moraduon, Jonas Westerling och Mikael Simons.

Efter en otäck smäll i en match med Almtuna blev Tobias Forsberg förlamad från bröstet och nedåt. Därefter startades en insamlingsstiftelse i Tobias namn och i lördags drogs 700 000 kronor in till stiftelsen.

Moraduon samlade ihop legendarer från de två stora rivallagen och spelade en välgörenhetsmatch, där bland annat spelare som Filip Forsberg, Mattias Ekholm, med flera fanns på planen. 2100 personer tog sig till arenan och arrangemangen blev en större succé än vad initiativstagarna trodde.

–Ja, herregud. Det blev jätte, jätte, jättemycket större än vi trodde. Andemeningen har ju varit att samla in pengar redan från början, men att det skulle bli så här stort trodde vi inte, berättar Simons för HockeyNews.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer