Robin Lehner räddade 27 skott. Foto: TT

Lehner vann målvaktsduellen mot Lundqvist

Rangers Henrik Lundqvist och Islanders Robin Lehner vaktade varsin målbur i ett jämnt New York-derby i natt.

Till slut var den Lehner som drog det längsta strået när Islanders vann med 4–3.

Vilket innebar den svenske burväktarens åttonde raka seger.

Det var en jämn match som New York-lagen bjöd upp till och framförallt var det väldigt mycket blågult i fokus.

Jesper Fast kvitterade för Rangers i tredje perioden till 3–3 och därefter tvingades Islanders-målvakten Robin Lehner till flera akrobatiska räddningar för att hålla kvar sitt lag i matchen.

Islanders lyckades inte få mer än ett skott på mål i tredje perioden. Men det räckte. Med en och en halv minut kvar av matchen slog Josh Bailey till med ett direktskott efter en fin framspelning av Cal Clutterbuck.

”Behöver poäng”

Lundqvist såg chanslös ut, men tog ändå på sig en del av skulden när han svarade på frågor från journalister efter matchen

– Det kändes som att jag kanske hade kunnat läsa det bättre och täckt med kroppen, säger han.

Rangers har inte vunnit någon match i år och har en bit kvar till slutspelsplats. Det känns värre än att förlora mot New York-rivalen, enligt Lundqvist.

– Vi behöver poäng, det är det som gör mest ont nu, säger Lundqvist.

För den 27-årige Robin Lehner var det roligare. Han gjorde totalt 27 räddningar och vann sin åttonde raka seger som startmålvakt.