Foto: Bildbyrån

Leif Boork tippar OS-finalerna i hockey 2022

Uppdaterad
Publicerad

Klipp ut och spar! Damkronornas förbundskapten Leif Boork ser i spåkulan och tippar OS-finalerna i hockey 2022 i Peking.

År 2022 fyller Leif Boork 73.

Samma år spelas ishockeyturneringen i OS i Peking.

OS 2022

Hur det får för Sverige? Jodå. Ladda för ett rejält firande, för det blir nämligen en blågul framgångssaga med guld i både herr- och damturneringen. Silvermedaljer får Kina (!) och Kanada.

Om man får tro Boork, alltså.

Leif Boork tippar OS-finalerna i ishockey 2022

OS-finalerna i damernas hockeyturnering 2022:

Sverige–Kina 3–1

– Vi (Sverige) siktar högt redan mot 2018 och vi har all anledning att fortsätta den satsning. Det känns ju som att USA och Kanda kommer vara med där, men då kanske det har dykt upp något annat land. Som Kina! Men Sverige vinner med 3–1, naturligtvis. De går till final. Kanada och USA får slåss om bronset, säger Leif Boork.

OS-finalen i herrarnas hockeyturnering 2022:

Sverige–Kanada 2–0

– Vi får hoppas att juniorkullarna är utväxta till dess! Tre Kronor har bra möjligheter, och vi har bra målvakter, Kanada kommer att vara kvar ävan då, säger Boork.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS 2022

Mer i ämnet