Det var glada miner i Färjestad efter segern mot HV71. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

”Lekfullt” när Färjestad slog HV71

Uppdaterad
Publicerad

När alla andra tittade åt fel håll hittade Victor Ejdsell pucken.

Prestigeförvärvet gav Färjestad starten som ledde till säsongens andra seger mot HV71, 3–2.

– Gött, säger 24-åringen.

Ibland är idrott en lek.

SHL-mötet i ishockey mellan Färjestad och HV71 blev riktigt intressant först när spelarna började leka ”Var är pucken?”.

Bakom förlängda mållinjen, tyckte gästerna från Jönköping inklusive målvakten Hugo Alnefelt och vred huvudena ditåt.

Det var bara Victor Ejdsell, hemmaforwarden som just avlossat skottet, som såg att den svarta gummileksaken fastnade på vägen, trillade ned och lade sig tillrätta rakt framför målet.

Därmed kunde nyförvärvet göra ett av karriärens enklaste mål, 1–0.

– Någon fick pucken på sig och sedan var det bara jag som såg den. Det får jag vara glad för. Målvakten stod rakt upp och såg ingenting, säger Ejdsell om den dråpliga situationen.

Brinnande klubba

Det pratades mycket om den stora forwarden, 195 centimeter, inför säsongen.

Han var allt annat än nöjd när han lämnade Färjestad 2016 men valde ändå att komma tillbaka efter två lyckade säsonger i Bik Karlskoga och just HV71 samt 85 matcher i Nordamerika, varav sex för Chicago i NHL.

Han gjorde Färjestads första mål på försäsongen och upprepade bedriften när SHL drog i gång.

Sedan dess har Ejdsell, som inledde säsongen i förstakedjan, flyttat runt i laget. Klubban har inte brunnit som den gjorde på omslagsbilden till lokaltidningarnas SHL-special.

– Det finns mycket mer att ta av. Jag kommer ju från USA och det har blivit att jag har stressat lite grand. Här får man försöka slå av på takten ibland och använda skallen i stället. Gött att det har blivit två baljor på två matcher nu (Ejdsell kvitterade till 3–3 mot Linköping i torsdags), säger han.

Nya matchhjältar

Hetast hittills har den nuvarande förstakedjan med Gustav Rydahl, Marcus Nilsson och Michael Lindqvist varit.

Trion stod för samtliga fyra mål när Färjestad vann säsongens första möte med HV71, 4–3 i Jönköping – och hade tillsammans fått ihop imponerande 41 poäng inför det andra.

I lördagens match visade Karlstadlaget att det finns andra formationer att luta sig mot.

Ville Leskinen spelade fram Jesper Olofsson till 2–0 och Olofsson hittade fram till Oskar Bäck, som gjorde sitt första SHL-mål när han satte 3–1.

– Det är kul och väldigt viktigt att andra får avgöra. Vi vet att vi har den dimensionen i laget, säger Victor Ejdsell.

HV71-veteranen Martin Thörnberg ordnade en dramatisk avslutning i och med reduceringen till 2–3 men Färjestad höll undan och biter sig kvar i toppen av SHL-tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.