Leksand och framför allt målvakten Henrik Haukeland hade en tung afton i Örnsköldsvik. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Modo sju-kt överlägset i SHL-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut som i de två första matcherna i direktkvalet till SHL, där Modo nollade Leksand. Modo körde över Leksand med 7-1. Därmed leder Ö-vikslaget matchserien med 3-2. ”De var lite för bra för oss”, säger Leksands tränare Perra Johnsson.

Vid 4-1 byttes Leksands darrige målvakt Henrik Haukeland ut till förmån för Frans Touhimaa men raset fortsatte.

– Siffrorna i sig spelar ingen roll, vi vinner en match och får med oss 1-0 i serien (3-2 totalt). Vi klarade av fyra minuter i boxplay i början och fick momentumet, säger Modos tränare Andreas Johansson till TV12.

Även Leksands tränare Perra Johnsson såg det inledande misslyckade powerplayet som en av kvällens nycklar.

– Det är svårt att vara nöjd. Vi hade behövt göra mål i vårt fyra minuters powerplay. Modo var riktigt, riktigt bra i dag. Det är den bästa matchen Modo har gjort mot oss och de var lite för bra för oss, säger Leksands tränare Perra Johnsson, som erkänner att match 6 i Leksand på onsdag kan bli jobbig om Modo är lika bra som i kväll.

– Men jag tror att vi har chansen, säger Johnsson.

Två blixtmål i andra perioden avgjorde matchen

På 19 sekunder i andra perioden gjorde Modo 4-1 och 5-1, vilket avgjorde matchen.

Det fick Leksand att byta ut darrige målvakten Henrik Haukeland mot Frans Touhimaa som dock fick börja med att ta ut 5-1-pucken ur nätet.

– Vi hade bra energi och fick en del hjälp med att göra målen. Det blir en tuff match i Leksand som är svåra att möta där. De har många fans bakom sig och som ställer upp för laget, säger Bill Thomas som gjorde två mål.

Det var både vågen och stående ovationer i hallen när drygt 7 000 hejade fram sin idoler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.