Ryan Lasch bakom Frölundas dramatiska seger

SHL:s poängkung Ryan Lasch visade klassen borta mot Leksand.

Med tre assist och det avgörande målet i förlängningen blev han matchhjälte i 5-4-segern.

Ryan Lasch hamnade i poängprotokollet direkt. Tre minuter in i matchen spelade han fram formstarke Elmer Söderblom som tog hand om sin egen retur och gav gästerna ledningen med sitt 18:e mål för säsongen.

Leksand skulle dock kvittera sex minuter in i mittenperioden genom 17-årige Lian Bischels första SHL-mål i karriären – för att sedan ta ledningen genom Patrik Zackrisson.

Lagen kom att hålla jämna steg i målprotokollet och det hela utvecklades till ett stort drama. I slutet lutade dock åt en Leksandsseger efter att Calle Själin gjort 4-3 drygt sex minuter in i tredje perioden.

Men Frölunda tryckte på framåt – och fick betalt för mödan.

Roger Rönnberg plockade målvakten och man tryckte på framåt. Då cirkulerade Ryan Lasch i anfallszon och hittade fram till Joel Lundqvist som direktsköt in 4-4 med mindre än minuten kvar att spela.

Ryan Lasch hade dittills gjort tre assist i matchen men i förlängningen fick han även göra mål – även fast det var menat som en passning. Amerikanen försökte spela fram nyförvärvet Radan Lenc men i stället styrdes pucken på en Leksandsförsvarare och in i mål för slutresultatet 5-4.