Foto: Bildbyrån

Islossning i Leksand med nye tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Sex raka förluster innan i onsdags, då vann man mot Timrå och anställde Färjestadsprofilen Leif Carlsson som ny tränare. Hemma mot Karlskoga gav tränarbytet minst sagt önskad effekt – en överkörning med 4–0.

Alex Friesen fick ta sig ensam över hela isen och stänkte in första målet sent i första perioden. Det var talande för för hela matchen där Karlskoga inte var i närheten av att rå på Leksand.

Kaptenen spräckte målnollan

När lagkaptenen Jesper Ollas äntligen fick göra säsongens första mål log hela Leksand. 4–0 i slutperioden och leksningarna klättrar förbi Karlskoga till en niondeplats i tabellen.

Däremellan hann Matias Ritola sätta tvåan tidigt i andra och Fredrik Forsberg med ett par dragningar och en lurig backhand punktera matchen.

Timrås tonåringar lekte med Modo

Jonathan Dahlén slog sig inte in i NHL och blev kvar i Timrå. Borta mot Modo satte den 19-åriga stortalangen sina två första mål för säsongen i 4–1-segern.

Dahlén sköt först 1–0 i slutet av första perioden och slog till igen när Timrå ökade till 3–1 i början tredje. Båda gångerna kom framspelningarna från 17-årige kedjekamraten Filip Hållander, som dessutom stod för assisten till en av Erik Karlssons två fullträffar.

Timrå behåller i och med segern serieledningen i hockeyallsvenskan, där laget har 24 poäng efter elva omgångar. För Modo fortsätter däremot kräftgången – Ö-vikslaget har nu fem raka förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.