Leksands David Rundqvist firar sitt 4-1-mål tillsammans med Johan Porsberger och Tor Immo Foto: Bildbyrån.

Leksands mäktiga målexplosion avgjorde

Skott mål, skott mål, skott mål. Så såg det ofta ut när Leksand besegrade Karlskrona i det allsvenska toppmötet med 7-4. I den andra perioden gjorde hemmalaget fyra mål på tre minuter. Stor matchhjälte – David Rundkvist med två mål och en assist.

33.38 in i matchen sköt Leksands Martin Karlsson 2-1 mot Karlskrona. Tre minuter senare – 5-1 till Leksand. Dalmasarna hade exploderat och avgjort mot Karlskrona.

Målen var vackra och föranleddes av ett Leksand som flög fram på isen.

Duon levererade

3-1 satte skyttekungen Thomas Valkvae-Olsen. Framspelad av radarpartnern och poängligaledaren Oskar Lang pricksköt Valkvae-Olsen in sitt åttonde mål för säsongen.

David Rundkvist, förra året poängkung i Troja Ljungby, gjorde 4-1 för Leksand minuten senare. I ett tre-mot-två-läge spelade först Tor Immo snett inåt bakåt, Johan Porsberger skickade vidare pucken åt höger och att pricka ett öppet mål hade David Rundkvist inga problem med.

Skolbokshockey från Leksand

Fyra mål på tre minuter och rejält snurrigt i Karlskronaförsvaret. Leksand bjöd på skolbokshockey och publiken levde med.

Karlskrona kom tillbaka men 6-3 för Leksand fick luften ur bortalaget. Målet prickades signifikativt in av Mattias Karlsson, förra året i just Karlskrona – men han jublade ändå.

Det svängiga, målrika mötet slutade till slut 7-4 och Leksand hakar på i toppen av Hockeyallsvenskan. Laget är fyra. Karlskrona går att hitta första på åttonde plats.