Leksand vände och vann på 29 sekunder

Leksand hade svårt att göra mål i matchen mot SDE.

Men till slut räckte det med 29 sekunder för att vända och vinna.

Leksand var det bästa laget redan från start. SDE fick fokusera på försvarsspel under större delen av första perioden, men gjorde det bra.

Leksand styrde spelet men kom förutom ett skott i utsidan av stolpen inte riktigt i närheten av ett ledningsmål.

Perioden förblev därför mållös.

– Vi gör mycket själva. Vi jobbar inte två och två. Vi kommer inte till så farliga lägen. Står mycket på utsidan, sade Leksands Kajsa Armborg i periodpausen.

Kalldusch för Leksand

Laget fick dock ett ypperligt läge att ta ledningen i andra perioden när man fick straff efter drygt sex minuter, men skottet från Ella Albinsson gick långt utanför.

Leksand fortsatte att sin press samtidigt det öppnade upp för kontringsläge för SDE.

Därför kom det kanske inte som överraskning när SDE gjorde en 1-0 efter 13.54 genom Kelly Murray.

– Vi har övertaget. Vi måste bara sätta puckarna. Vi gör en bättre andra period än första, säger SDE:s Magdalena Winbo efter andra perioden.

Två snabba mål

Det dröjde dock inte lång tid in i tredje perioden innan Leksand äntligen fick utdelning på sitt spelövertag.

Två och en halv minut in kvitterade dalalaget när pucken studsade in efter en retur av SDE:s målvakt Linn Jansson Almgren.

Men det skulle inte ta slut där.

Bara 29 sekunder efter kvitteringen hittade Shea Demale en lucka ovanför axeln på Linn Jansson Almgren och 2-1 var ett faktum.

En kalldusch för SDE den här gången.

SDE försökte trycka på för en kvittering i slutminuterna men närmre än ett stolpskott kom man inte.

Leksand fick jubla och jakten på en slutspelsplats lever fortfarande.