Ben Thomas. Foto: TT Nyhetsbyrån

Leksand värvar back från Stanley Cup-mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Leksand har värvat den kanadensiske backen Ben Thomas från Stanley Cup-mästaren Tampa Bay Lightning. 25-åringen gjorde fem NHL-matcher den gångna säsongen.

– Jag ser fram emot utmaningen i att spela i en ny liga i en ny del av världen, säger han till klubbens hemsida.

Ben Thomas har de senaste säsongerna framför allt spelat för AHL-laget Syracuse Crunch. Sammanlagt har han gjort 101 poäng på 319 AHL-matcher, men den gångna säsongen fick han alltså chansen med Tampa Bay Lightning några gånger.

Nu kommer han till Leksand och ska där täcka upp för bland andra Johan Fransson som tidigare i sommar skadade sig i en motorcykelolycka.

– Ben är en rörlig back med bra spelsinne. Hans styrkor ligger mer i det offensiva spelet och Ben kommer hjälpa oss mycket i spelet med puck. Han är i en bra ålder vilket är väldigt positivt för oss då det finns en stor utvecklingspotential att jobba med, säger Leksands general manager Thomas Johansson.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.