Leksand tappade tremålsledning i slutminuterna. Foto: Bildbyrån

Leksands kollaps – tappade tremålsledning i slutminuterna

Efter fem raka segrar var Leksand på väg mot en knall hemma mot storlaget Brynäs. Med 4,47 kvar att spela ledde de med 5-2 men föll ihop och släppte in tre mål på fyra minuter och förlorade sedan på straffar.

– Vi har momentum genom hela matchen men i slutet får vi några sjukt långa byten och det är tråkigt, säger Leksands Andrine Furulund till SVT.

Leksand förlorade de åtta första matcherna. Därefter vände de på den negativa trenden och hade fem raka segrar inför hemmamötet med Brynäs.

Efter att ha tappat en tvåmålsledning från den första perioden såg det ut som att Brynäs skulle ta över, framför allt efter att Lara Stalder kvitterat till 2-2 i slutet på den andra perioden med hennes andra mål för matchen.

Tog ut målvakten med sju kvar

Då kom Leksand ut till den tredje perioden med ny energi och gjorde tre raka mål, där det gick 18 sekunder mellan Kajsa Armborgs 4-2 och Hanna Skölds 5-2.

– Vi gjorde några dumma individuella misstag. Jag var chockad över det. Men det var ett bra drag från tränaren att ta ut målvakten så tidigt, säger Brynäs stjärna, Lara Stalder.

Tränaren Henrik Glaas valde att plocka ut målvakten med över sju minuter kvar att spela. Och det gav utdelning. Med 4.47 började vändningen och med 31 sekunder kvar kvitterade Michela Cava och gästerna hade flera chanser att avgöra i fulltid.

– Vi fick momentum för allt de gjorde var att blocka skott. Vi visade karaktär efter våra misstag.

Brynäs fick med sig extrapoängen från straffläggningen och är nu bara en poäng efter tvåan Djurgården, men med en match mer spelad. Leksand fick med sig en poäng och är fortsatt sjua i tabellen.