Johan Fransson Foto: Bildbyrån

Leksand skriver långtidskontrakt med landslagsback

Uppdaterad
Publicerad

Leksand är nykomlingar i SHL, och nu rustar dem rejält inför återkomsten i högstaligan. Laget har värvat rutinerade backen Johan Fransson, som bland annat vunnit VM-guld med Tre kronor 2013.

Johan Fransson har representerat Luleå, Frölunda och Linköping i SHL. Nu blir det alltså en fjärde klubb för norrbottningen som har skrivit på för fyra säsonger med Leksand.

– Vi får in en otroligt bra back med bred erfarenhet från hög internationell nivå med OS-spel och VM-spel. Dessutom får vi en spelare som brinner för att fortsätta driva sin utveckling framåt, säger Leksands GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Johan Fransson kommer närmast från fem säsonger i Schweiz där han gjort 94 poäng på 186 matcher. Under sin karriär så har backen spelat 466 matcher i SHL, där blev det 35 mål och 127 poäng totalt.

Förra året var Fransson med i OS-laget som slogs ut mot Tyskland i kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.