Leksand Superstars ordnar resa till SDHL-match för att stötta damlaget kommande säsong. Foto: Bildbyrån

Leksands supporterklubb åker på SDHL-match

Uppdaterad
Publicerad

Officiella supporterklubben till Leksands IF, Leksand Superstars, anordnar en resa till SDHL-match under kommande säsong.

– Det ska bli jättekul att spela den matchen, säger försvararen, Elin Lundberg till SVT Sport.

Det var under måndagskvällen som Leksand Superstars släppte sina första resor för den kommande säsongen. I september åker man till Örnsköldsvik och möter Modo och i november blir det resa till Stockholm för drabbning med AIK.

”Har varit prat om det ett tag”

Och innan man åker till Karlskoga i december, blir det ytterligare en resa i november – till en SDHL-match för att stötta Leksands damlag. Detta när Leksand möter SDE HF på bortaplan.

– Ja, jag läste om det i går, jättekul verkligen! Leksand har en stor supporterförening och åker på flera resor per år. Så det känns kul att vi också får vara med på tåget. Det har varit prat om det ett tag och det är roligt att det äntligen blir av, säger Leksandsförsvararen, Elin Lundberg till SVT Sport.

”Komma dit och täcka läktarna”

SDE HF är klubben som förra säsongen hade lägst publiksiffra i serien och snittade 54 åskådare på hemmais över de 18 matcherna. Lundberg är inne på att det kan komma att bli en speciell match.

– Ja, det är lite både och när det gäller publiken i SDHL. Vissa lag har fler åskådare än andra. Just SDE har väl mest föräldrar, släkt och vänner på plats. Så det vore jättekul om våra supportrar kunde komma dit och täcka upp läktarna.

Detta är första resan som Leksand Superstars anordnar till en SDHL-match. Nu hoppas Elin Lundberg att fler klubbar kan haka på och inte minst att Leksand gör det fler gånger framöver.

– Det vore kul om detta kunde göras även till större matcher. Till exempel mot Djurgården eller kanske Luleå där det finns en liten rivalitet mellan supporterklubbarna som växt fram genom åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.