Foto: BILDBYRÅN

Fansens finalhjälp till LHC: 50 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Linköping HC vädjade till fansen om pengar för att täcka den långa flygresan till finalmatcherna mot Luleå.

Efter två dagar har klubben fått in drygt 50 000 kronor.

– Det är jättekul att folk vill vara med och hjälpa till och stötta damhockey, säger LHC dams sportchef Kim Martin till SVT Sport.

Efter kvällens första finalmatch i Linköping väntar flygresa till Luleå för två raka bortamatcher i den tre matcher långa finalserien.

I och med påsktider går flygresan på drygt 200 000 kronor – och några prispengar delas inte ut.

För att lindra underskottet för LHC gick klubben i måndags ut med en vädjan till fansen om hjälp.

I dag, onsdag, har drygt 50 000 kronor tickat in via uppmaningen.

– Det är jättekul att folk vill vara med och hjälpa till och stötta damhockey. Jag tycker att det är jättebra. Det betyder att folk bryr sig, det är jättekul, säger Kim Martin till SVT Sport.

”Vill bara spela bra matcher”

Klubben får även viss hjälp av sponsorer.

– Det är några företag som går in och hjälper till. Någon går in med 30 000 och en annan går in med 2 000, säger Martin.

Laget flyger upp under torsdagen inför fredagens andra match i finalserien. Och trots att en eventuell tredje finalmatch spelas redan klockan 15 på lördagen flyger LHC hem först på söndag. Detta på grund av de höga kostnaderna för flygbiljetter under helgen.

– Det är som det är, det är inget vi kan göra något åt. Det är bara att acceptera det läget. Det är inget vi fokuserar på. Vi vill bara spela bra matcher så att vi kan öka intresset för damhockeyn tillsammans, säger Martin.

Vad tror du om LHC:s chanser hemma i kväll?

– Det kommer att bli jättejämnt. Det är två lag som möts som vunnit två matcher vardera i grundserien. Alla matcher har slutat 3-2. En match har gått till straffar och en match har gått till förlängning. Det kommer att bli sjukt jämnt tror jag. Och spännande.

Kvällens finalmatch spelas klockan 18.30 och sänds i SVT2 och här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.