Lias Andersson gjorde comeback i HV71:s 5-0-vinst mot Växjö. Foto: TT

Lias Andersson om HV-comebacken: ”Sjukt häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Andersson blev poänglös i sin comeback där han var uppsatt som extraforward. 21-åringen, som tog SM-guld med HV71 2017, tog ingen plats i NHL-laget New York Rangers efter att ha tillbringat hösten i farmarlaget mådde han psykiskt dåligt och valde att flytta hem.

Han är utlånad av Rangers och planen var egentligen att han skulle göra comeback efter det kommande landslagsuppehållet.

– Han är fylld av energi, det har varit svårt att hålla honom borta. Han ville spela redan mot Oskarshamn i torsdags, sade tränaren Stephan Lundh till C More.

”Stor kärlek”

Andersson hade inte spelat en match sedan i mitten av december.

– Det var roligt att spela, jag är glad att kroppen kändes bra och att vi vann, sade Lias Andersson som hade 11.12 i istid.

Han var tacksam över mottagandet han fick inför fullsatta läktare, 7 000 åskådare.

– De har en stor kärlek till mig och jag till dem. Det betyder jättemycket, sade han.

HV tog sin fjärde raka seger i SHL, sin tredje raka derbyseger över Växjö den här säsongen och sin andra derbyseger på tre dagar efter vinsten över Oskarshamn i torsdags. Tre av målen kom i numerärt överläge och Linus Sandin blev tvåmålsskytt.

Växjö, som föll mot Luleå med 1–5 i torsdags, har hemska 1–10 på två matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.