Nicklas Lidström. OS-guldmedaljör, Stanley Cup-mästare – och ”vaktis” Foto: Bildbyrån/Twitter

Lidas: ”Jag tycker att det är roligt”

Nicklas Lidström om den hyllade bilden på sociala medier som föreställer den forne backgiganten agera vaktmästare på isen i ABB Arena hemma i Västerås: – Jag tycker att det är roligt. Jag sitter i utvisningsbåset, sköter skottstatistiken och flyttar målburen i pauserna, säger Lidström till SVT Sport.

Det var under onsdagseftermiddagen som användaren ”robbieblind” tog bilden på Nicklas Lidström under en juniormatch i ABB Arena i Västerås. Detta med texten; ”Han kallas för Lidas av dom flesta, men här i Västerås är han vaktis.”

Bilden fick rejäl spridning och många har hyllat Lidström för sitt stora hjärta han visar för klubben han representerade under sina ungdomsår i Sverige innan han åkte över till NHL.

SVT Sport har varit i kontakt med Lidström som förklarar bakgrunden till bilden.

– Jag tycker att det är roligt. Jag sitter i utvisningsbåset och sköter bland annat skottstatistiken. Jag flyttar också målburen i pauserna och hittills har jag varit med och gjort detta tre gånger den här säsongen.

”Halt när det är nyspolat”

Lidström förklarar sedan att det är ett löpande schema bland föräldrarna som får vara med och hjälpa till under juniormatcherna.

– Jag har lärt mig att det är väldigt halt när det är nyspolat och att gympadojor fungerar bäst. Hårda sulor fungerar inte alls.

Du bär en borrmaskin på bilden, vad använder du den till?

– Det är för att hålen fryser igen, hålen till plastpluggarna som målen ska sitta i. Då måste man borra upp dem men det är inget problem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer