Lindholm sänkte sin förra klubb

Efter Pär Lindholms genombrott i Skellefteå, som kulminerade 2017/2018 där han snittade nästan en poäng per match, fick han chansen i NHL i fjol, där Toronto Maple Leafs plockade upp den odraftade svensken.

I natt gjorde han sitt första mål för säsongen i sin nya klubb, Boston, när han punkterade mötet med just Toronto, 4-2.

Toronto låg på för en kvittering i slutskedet av den tredje perioden när Pär Lindholm höll sig framme av punkterade matchen för Boston. Han vann en viktig tekning i egen zon innan Boston blixtsnabbt ställde om. Sean Kuraly avslutade och på returen dök Lindholm upp och satte dit 4-2 och matchen var avgjord.

Toronto valde att erbjuda Lindholm ett kontrakt inför fjolårssäsongen men under februari månad trejdades han till Winnipeg. Därefter gick resan vidare till Boston under sommaren.

Utöver Lindholms mål handlade det mycket om Bostons fruktade förstakedja. David Pastrnak öppnade målskyttet i slutet på den första perioden, assisterade av Brad Marchand. I den andra perioden var det ombytta roller där Marchand spelade fram Pastrnak till 2-1. Dessutom bjöd den sistnämnde på ett riktigt konstnummer men målet dömdes bort för offside.

Mardrömsmotståndare

Toronto vann rivalmötet förra veckan med 4-3 efter förlängning men Boston har blivit något av en mardrömsmotståndare för Toronto. Två år i rad har laget blivit utslaget i den förstarundan av slutspelet, båda gångerna av Boston och båda gångerna i den sjunde och avgörande matchen.

Boston är just nu NHL:s tredje bästa lag på 16 inspelade poäng.