Joakim Lindström efter mål mot Karlskrona Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindström vände för SAIK i tredje

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona var på väg att vinna inför hemmafansen men i den tredje perioden vände Skellfteå AIK efter två mål av Joakim Lindström och vann med 2-1. Detta i premiäromgången av SHL.

Båda målen var snarlika. Vid 1-1 sköt han från mitten av den högra tekningscirkeln upp i det bortre vänstra krysset, ett fint prickskytte.        

Vid 2-1-målet var han en meter in till vänster i samma tekningscirkel och valde att prickskjuta upp pucken vid det högra hörnet. KHK-försvaret agerade mer än lovligt passivt.   

”Alltid nervöst inför en premiär”                  

-Vi hoppades få studsarna med oss och lyckades få in två. Det är alltid nervöst inför en premiär och man vet inte riktigt hur spelsystemet sitter men det här var ett litet fall framåt gentemot träningsmatcherna säger Lindström till C More.

KHK:s tränare Ove Molin fick inte med sig någonting trots bra spel i två perioder.

– Vi är besvikna. De där två målen ska vi inte släppa in. Det kanske var mentalt också; jag tycker inte att vi hotar något i tredje perioden, funderar Molin.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.