Fjärde raka segern för Frölunda mot Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda har lätt för Linköping. Och offrade sig.

Ikväll tog man säsongens fjärde raka seger mot östgötarna efter 22 blockade skott.

– Grabbarna blockade många mer skott än jag räddade, säger bortalagets målvakt Johan Gustafsson som höll nollan.

Hemmalaget försökte, men fick inte in pucken. Och Frölunda offrade sig i försvarsspelet. 22 skott blockerades av bortalaget, en imponerande siffra. Och gör man inte mål brukar det sluta på ett sätt. Max Friberg utnyttjade tillfälllet och satte 1-0 för Frölunda.

Linköping jagade en kvittering i tredje perioden. Men Johan Gustafsson agerade vägg, samtidigt som puckarna smet utanför stolparna.

Jimmy Andersson tappade pucken vid blålinjen och då avgjorde bortalaget. Pontus Widerström satte 2-0 på returen från Jacob Johansson.

– Det är svårt att vinna hockeymatcher när man inte gör mål. Vi har tillräckligt med chanser i powerplay för att göra mål. . Han gör några riktigt bra och svettiga räddningar där. De får något mål som jag tycker är lite billigt, men så är det, säger Niklas Persson till kanalen.

Målvakten som höll första nollan för säsongen var givetvis nöjd med matchen.

– Det är klart det är kul att hålla nollan. Alla jobbade stenhårt framför kassen idag och gjorde allt för att vinna. Det är helt fantastiskt jobbat av grabbarna. I sista perioden hamnade vi mycket i egen zon, men de blockade mycket mer skott än jag räddade. En stor eloge till dem, säger Johan Gustafsson till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.